Soluția tobimar

Smart Buildings

Automatizarea casei sau domotica (automatizarea locuinței), este o modalitate de a controla aparatele electrocasnice și funcțiile dintr-o casă de la distanță/automat. Un sistem de automatizare a locuinței va monitoriza și/sau controla atributele casei, cum ar fi iluminatul inteligent, clima, sistemele de divertisment și aparatele electrocasnice de la distanță. De asemenea, poate include și securitatea casei, cum ar fi sistemele de control al accesului și de sisteme de alarmă.

handi

Ce este o casă inteligentă?

O casă inteligentă se referă la o configurație prestabilită în care aparatele și dispozitivele pot fi controlate automat de la distanță de oriunde cu o conexiune la internet folosind un dispozitiv mobil sau o tabletă. Dispozitivele dintr-o casă inteligentă sunt interconectate prin internet, permițând utilizatorului să controleze funcții precum: accesul de securitate la casă, temperatura, iluminatul și un home theater de la distanță.

Recomandări cheie:

Casă inteligentă permite proprietarilor să controleze electrocasnice, termostate, luminile și alte dispozitive de la distanță folosind un smartphone sau o tabletă printr-o conexiune la internet;

Casele inteligente pot fi configurate prin sisteme wireless sau cablate;

Tehnologia pentru casă inteligentă oferă proprietarilor confort și economii de costuri;

Sisteme Smart Home

Casele inteligente pot dispune fie de sisteme fără fir, fie cu fir – sau ambele. Sistemele wireless sunt mai ușor de instalat. Instalarea unui sistem de automatizare a locuinței fără fir cu caracteristici precum iluminatul inteligent, controlul climatului și securitatea poate costa câteva mii de euro, ceea ce îl face foarte usor accesibil.

Dezavantajul sistemelor wireless este că aveți nevoie de o acoperire Wi-Fi puternică și de servicii de bandă largă în întreaga casă. Acest lucru vă poate necesită să investiți în extinderi de gamă sau puncte de acces wireless cu fir. Sistemele wireless pentru casele inteligente sunt, în general, mai potrivite pentru locuințele mai mici.

Sistemele cablate, pe de altă parte, sunt considerate mai fiabile și sunt de obicei mai dificil de piratat. Un sistem cablat poate crește valoarea de revânzare a unei case. În plus, sistemele de casă inteligentă cablate pot fi ușor scalate; prin urmare, este adesea metoda implicită atunci când proiectați o construcție nouă sau efectuați o renovare majoră.

Există un dezavantaj – trebuie să aveți spațiu pentru echipamentele hardware de rețea, inclusiv cablurile ethernet.

Parteneri consacrați

GEWISS

ABB

SCHNEIDER

Cum să creezi o casă inteligentă

Încălzire

Produsele pentru casă inteligentă permit acum un control mai mare asupra dispozitivelor de încălzire, inclusiv atunci când produsele sunt pornite, oprite și controlate. Produsele inteligente pot fi armate cu senzori de temperatură sau umiditate pentru a se porni sau opri automat dacă sunt îndeplinite anumite criterii. Această linie de inovații pentru casă inteligentă se extinde și la aparatele de aer condiționat.

Iluminat inteligent

Luminile pot fi aprinse și stinse, plasate într-un program sau setate să se schimbe în funcție de orele de răsărit sau de apus. 

Această categorie de iluminat poate conține și produse pentru casă inteligentă care controlează sau împiedică lumina. Jaluzelele automate pot fi instalate și setate să se închidă în funcție de programul răsăritului. 

Audio/Vizual

Unul dintre aspectele mai distractive ale caselor inteligente, multe produse de divertisment sunt acum puternic conectate între ele și pot fi controlate cu o singură telecomandă. 

Securitate

Multe produse au acum capabilități de cameră de supraveghere care să urmăresca mișcarea, să capteze videoclipuri sau să permită fluxuri video în direct. 

Multe case inteligente sunt, de asemenea, reparate cu kituri moderne de securitate. Acestea includ detectoare cu senzori de mișcare atunci când proprietarii nu sunt acasă, monitorizarea locuinței, notificări și alerte de comportament suspect și capacitatea de a încuia ușile sau ferestrele de la distanță folosind un telefon.

Alte servicii 

Aceste produse sunt adesea interacționate folosind vocea dvs. și pot prelua comenzi, pot pune întrebări, vă pot organiza calendarul, pot programa apeluri telefonice sau pot oferi alerte. Deși nu au legătură în mod specific cu casă, acești asistenți digitali oferă o gamă largă de control al activelor inteligente și programelor.

Detectoarele inteligente de fum și monoxid de carbon nu numai poresc alarmă, dar pot fi sincronizate cu telefonul dvs. pentru a vă alertă dacă sunteți departe de proprietatea dvs. 

Sistemele automate de irigare au capacitatea de a fi programate să lucrezi în anumite intervale orare. Acum, sistemele inteligente de irigare iau în considerare climatul și condițiile de mediu un factor care include aceste trăsături în programele de apă existente. Sistemele inteligente de irigare monitorizează condițiile legate de umiditate și se străduiesc să economisească apă și curent electric.

Care sunt avatajele si dezavantajele caselor inteligente?

Pro

Sunt adesea mai convenabile decât metodele tradiționale de programare, control sau accesare a produselor de la distanta;

Poate spori securitatea datorită notificărilor sau alertelor;

Oferă mai multe moduri de a efectua o anumită sarcină (de exemplu, luminile pot fi aprinse sau programate manual);

Poate duce la economii de costuri pe termen lung atunci când se ia în considerare utilizarea eficientă a energiei.

Contra

Poate prezenta un risc de securitate deoarece produsele sunt conectate la rețele și pot fi piratate;

Sunt adesea mai scumpe;

Poate duce la o curbă abruptă de învățare, în special pentru cei care nu cunosc tehnologia.

ChoruSmart - Home & Building Pro

ChoruSmart iţi permite să proiectezi și să instalezi – complet și scalabil – instalaţii electrice convenţionale, sisteme Connected Smart Home sau Home&Building Pro, folosind cele mai bune tehnologii disponibile, completate de gama variată de forme, culori și fi nisaje ale dispozitivelor și ramelor oferite de GEWISS.

Alegerea ChoruSmart pentru un sistem tradiţional constă in soluţii estetice și tehnologice, cablate, fără compromisuri, pentru orice tip de clădiri, atat simple cat și evoluate. Gama oferă dispozitive de comandă inovatoare, cum ar fi dispozitivele axiale EVO și tactile, care permit comenzi centralizatempentru lumini și jaluzele in completarea comenzilor tradiţionale de tip basculant și soft-clik. Include, de asemenea, prize pentru standard italian și internaţional, alarme tehnice, dispozitive de preluare a semnalelor, protecţie, siguranţă și gestionarea confortului in locuinţă.

SMART HOME CONNECTED

ChoruSmart este perfecţionat prin dispozitive inteligente pentru a crea o gamă de soluţii wireless inteligente și practice. Ramele EGO SMART sunt elementele defi nitorii ale întregului ecosistem. Acestea oferă o interfaţă unică și personalizabilă pentru a gestiona cu ușurinţă siguranţa, confortul și consumul casnic.

Protocolul wireless ZigBee, integrarea cu principalele dispozitive Smart Speakers de pe piaţă și cu platformele IoT Google Home, Amazon Alexa și IFTTT – prin intermediul aplicaţiei Home Gateway – permit gestionarea printr-un gest tactil sau comanda vocală a luminilor, a jaluzelelor, a scenariilor, a consumului de energie și detectarea situaţiilor de risc. Dispozitivele de control fără baterii vă permit să adăugaţi puncte de control suplimentare în funcţie de necesităţi.

Gama Smart Home Connected de la ChoruSmart este soluţia perfectă pentru aplicaţii rezidenţiale și pentru clădiri mici, atât pentru construcţii noi, cât și pentru modernizarea și actualizarea instalaţiilor existente, cu intervenţii structurale minime.

SMART HOME CONNECTED

Completând ChoruSmart cu cablajul BUS, confi gurat pe protocolul standard internaţional KNX, puteţi crea un sistem avansat și extins. Sistemul creat va fi inteligent și personalizabil, complet cu toate funcţiile, capabil să se integreze cu echipamente și sisteme de la terţi – videoiterfonie, încuietori inteligente, divertisment – controlate prin aplicaţii, asistenţi vocali sau panouri tactile.

Sistemul Home&Building Pro este potrivit pentru soluţii avansate de automatizare pentru locuinţe și întreprinderi mici și mijlocii și asigură siguranţă, protecţie, bunăstare, efi cienţă și sustenabilitate.

Faceți-vă locuintele mai inteligente
cu ABB i-bus® KNX

Sistemul ABB i-bus® KNX bine stabilit este disponibil astăzi pentru cerințele de mâine. Se bazează pe standardul mondial KNX și este deschis pentru cerințe în continuă creștere – pentru cea mai mare siguranță în planificare.

ABB i-bus® KNX se bazează pe tehnologia KNX simplă, dar dovedită, care este acceptată ca primul standard deschis din lume pentru controlul tuturor tipurilor de clădiri inteligente – industriale, comerciale sau rezidențiale.

Cu sistemul ABB i-bus® KNX, clădirile pe care le ocupăm sunt mai ușor de gestionat și controlat, rezultând o flexibilitate, securitate, eficiență economică și confort sporite. Flexibilitatea operațională a unei instalații electrice ABB i-bus® KNX permite ca mediul zilnic de lucru sau de viață să fie ușor adaptat la nevoile individuale – acum și în viitor.

Gama de produse ABB i-bus® KNX include componente care acoperă spectrul complet de aplicații găsite în clădirile de astăzi, de la iluminat și controlul oblonului până la încălzire, ventilație, securitate, management al energiei și multe altele.

Sistemele Smart Home aduc securitate, flexibilitate, eficiență energetică și confort în toate spațiile de locuit. Datorită inovației și a automatizării casnice, fiecare proiect va deveni o investiție de viitor

KNX Home Automation de la Schneider Electric reprezintă cheia pentru a vă transforma casa sau apartamentul într-un spațiu de locuit confortabil, sigur și eficient.

Spațiile de locuit și de lucru devin din ce în ce mai captivante, hipereficiente și cu adevărat durabile.
Din acest motiv, așteptările clienților cu privire la tehnologia construcțiilor sunt în creștere.

Experiența personalizată, flexibilitatea în viitor și modalitățile de a îndeplini obiectivele de eficiență energetică reprezintă doar câteva dintre aspectele cele mai importante dorite de clienți atunci când vorbim despre locuințe inteligente.

Soluțiile KNX de la Schneider Electric permit o modalitate simplă de a digitiza clădirile, oferind un sistem conectat de dispozitive care comunică inteligent între ele pentru a îndeplini sarcini în mod fiabil.

Vă prezentăm soluțiile SpaceLogic KNX de la
Schneider Electric

SpaceLogic KNX de la Schneider Electric, cu interoperabilitate, modularitate, are soluțiile pregătite pentru viitor. Fie că este o casă mică de familie sau un complex mare de birouri, dispozitivele inteligente sunt ușor de configurat, comandat și instalat și concepute pentru a crește confortul și siguranța, reducând în același timp consumul de energie.

Un sistem KNX este eficient atunci când este simplu – pentru ingineri consultanți, integratori de sisteme și electricieni, astfel încât să le poată instala și pune în funcțiune, iar clienții lor să le folosească la fel de ușor..

SpaceLogic KNX este un sistem de automatizare a clădirilor felxibil și inteligent – ​​potrivit pentru aplicații de la case la complexe rezidențiale și de birouri, hoteluri și spitale. Schneider Electric oferă un portofoliu cuprinzător de soluții KNX, inclusiv actuatoare, componente ale sistemului, senzori, automatizare inteligentă a locuinței și alte dispozitive conectate concepute pentru a funcționa cu o gamă largă de sisteme.

Soluțiile noastre sunt concepute pentru a funcționa cu Apple, Amazon, Google, ZigBee și altele.
Pentru partenerii noștri, SpaceLogic KNX oferă clienților lor finali o tehnologie avansată care sporește siguranța, confortul, simplitatea și rentabilitatea. Soluțiile sunt ușor de instalat și de setat. În plus, pentru proiectele rezidențiale, clienții se bucură de o casă inteligentă personalizată, completă și de un sistem flexibil și ușor de operat.

KNX îmbunătățește automatizarea clădirilor cu funcții ușor de utilizat, bazate pe tehnologie avansată.
Facilitează soluțiile care necesită mai puțină cablare, ceea ce oferă simplitate în instalare, costuri mai mici, diminuând chiar și riscul incendiu. Certificate de Asociația Internațională KNX, produsele sunt compatibile între mai mulți producători.

Simplu de proiectat, instalat și configurat, software-ul eConfigure KNX de la Schneider Electric simplifică munca ta zilnică.
Software-ul eConfigure KNX de la Schneider Electric este un instrument eficient pentru dotarea caselor funcționalități inteligente. Un plug-in pentru ETS extinde funcționalitatea și simplifică munca prin realizarea de design și configurare a sistemului fără întreruperi și fără probleme. Cu o interfață de utilizare intuitivă, toate componentele sistemului (butoane, senzori etc.) pot fi dispuse într-un mod rapid și simplu.

SpaceLogic KNX 4“ Touch Unit

Aveți nevoie de un singur dispozitiv pentru a controla sistemul KNX smart al clienților dvs pentru case sau clădiri? Ceva care este ușor de planificat, instalat și configurați? Atunci ai nevoie de noul SpaceLogic KNX 4″ Touch Unit, un dispozitiv uimitor de care clienții vor fi încântați. Acesta combină un termostat și un buton multifuncțional împreună cu operațiunile intuitive ale unui smartphone sau tabletă.

Design și interfață utilizator

Designul inovator acestei unități tactile de 4″ va încânta clienții dvs.
Se potrivește oricărui interior și se potrivește cu orice tip de design cu butoane. Structura sa zveltă
creează un aspect modern și elegant în case, birouri și hoteluri. Pe afișajul de înaltă rezoluție care este foarte intuitiv, pot fi instalate cu ușurință mai multe funcții și scenarii personalizate.

 • Design fără ramă;
 • Profil redus;
 • Ecran tactil LCD de 4 inch (10 cm);
 • Afișaj de înaltă rezoluție 480 x 480 px;
 • Operare intuitivă;
 • Până la 6 funcții pe 9 ecrane;
 • Simboluri simple;
 • Text liber;
 • Screensaver personalizat și imagine de fundal;
 • Pictograme / simboluri personalizate.

 

Noua unitate tactilă de 4” este alegerea ideală pentru controlul complet al tuturor clădirilor și funcţionează dintr-o singură mişcare, iar monitorizarea sa energetică ajută la identificarea modalităţilor de reducere pentru consumul de energie.

 • Întrerupător;
 • Controlul Dimmer, RGB și RGBW;
 • Controlul temperaturii;
 • Schimbarea punctului de referință al temperaturii;
 • Aer conditionat;
 • Fan coil;
 • Calitatea aerului;
 • Jaluzele, perdele și obloane;
 • Șcene;
 • Audio;
 • Monitorizarea consumului de energie;
 • Ora și data ca screensaver.

Avantajele

automatizării locuinței:

Flexibilitate și personalizare nelimitată

Sistem securizat și sigur

Instalare ușoară

Standard înalt pentru automatizarea și contolul clădirilor

Cum funcționează casele inteligente

Dispozitivele unei case inteligente sunt conectate între ele și pot fi accesate printr-un singur punct central: un smartphone, o tabletă, un laptop sau o consolă. Încuietorile ușilor, televizoarele, termostatele, monitoarele pentru casă, camerele, luminile și chiar și aparatele precum frigiderul pot fi controlate printr-un singur sistem de automatizare a locuinței. Sistemul este instalat pe un dispozitiv mobil sau pe un alt dispozitiv în rețea, iar utilizatorul poate crea programe de timp pentru că anumite modificări să între în vigoare.

Electrocasnicele inteligente vin cu abilități de auto-învățare, astfel încât să poată memora programul proprietarului și să facă ajustări după cum este necesar. Casele inteligente activate cu controlul luminii permit proprietarilor să reducă consumul de energie electrică și să beneficieze de economii de costuri legate de energie. De asemenea, unele sisteme de automatizare alertează proprietarul în cazul în care este detectată vreo mișcare în locuință atunci când sunt plecați, în timp ce altele pot sună direct autoritățile — poliția sau pompierii — în cazul unor situații iminente.

proiecte

Cu noi toate proiectele tale

DEVIN REALITATE!

Tu ne spui ce dorești, noi transpunem în realitate.