Soluția tobimar

Iluminat stradal

Iluminatul public stradal este o necesitate atât în marile orașe, cât și în comunele sau satele din întreaga țară. Principalul scop al iluminatului public stradal este reprezentat de furnizarea nivelului de iluminare corespunzător standardelor Europene in vigoare, respectiv SR13201 din 2015/2016.

Empty bridge, towers and street lights at night in Guadalajara, Mexico, freeway.

Echipa de specialiști TOBIMAR vine în ajutorul administrațiilor publice cu servicii de iluminat public stradal, la cele mai înalte standarde ale calității. Echipa noastră este formată din profesioniști experimentați și acreditați în domeniul iluminatului si al electricității.

Principalele aspecte pe care ar trebui să le bifeze iluminatul public stradal:

  • Eficientă luminoasă; 
  • Optimizarea consumului și implicit a costurilor;
  • Protejarea mediului atât în timpul funcționarii, cât și după ce nu mai poate fi utilizat; 
  • Reducerea costurilor de întreținere;
  • Rezistență în timp; 
  • Imbunătățirea siguranței rutiere;
  • Consum redus de energie electrică;
  • Vizibilitate îmbunătățită pe timp de noapte, sentiment îmbunătățit de securitate în rândul cetățenilor;

Iluminatul stradal ajută la reducerea accidentelor pe timp de noapte prin îmbunătățirea vizibilității. Poate reduce accidentele pietonale cu aproximativ 70%. Iluminatul stradal îi ajută pe oameni să se simtă în siguranță pe parcursul nopții. Iluminatul stradal este necesar de-a lungul drumului pentru a avea o circulație mai sigură, confortabilă, convenabilă și eficientă a vehiculelor pe timp de noapte.

Un iluminat stradal LED standard functioneaza aproximativ 10 pana la 12 ore pe zi, iar durata de viata a sursei de lumina este de aproximativ 100.000 de ore de funcționare. 

Astăzi, luminile stradale sunt modernizate cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic pentru a le îmbunătăți funcționalitatea.

Fără o iluminare adecvată, este mult mai dificil pentru șoferi să vadă potențiale pericole de pe drum, semne rutiere, alți șoferi, pietoni și bicicliști. În plus, iluminarea slabă poate exacerba anumite pericole. Luminile stradale trebuie să fie amplasate într-un mod care să fie benefic în loc de dăunător.

LED-urile sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece emit foarte puțină căldură, deci necesită mult mai puțină energie pentru a emite aceeași cantitate de lumină ca echivalentele lor convenționale. În comparație, becurile incandescente eliberează 90% din energie sub formă de căldură, iar luminile fluorescente eliberează aproximativ 80% din energie sub formă de căldură.

Luminile stradale cu LED pot ajuta orașele să devină mai sustenabile prin micșorarea amprentei lor de carbon datorită consumului mai mic de energie. De asemenea, sistemele de iluminat cu LED-uri pot fi integrate cu tehnologii inteligente pentru a reduce costurile, a economisi energie și a face infrastructura de iluminat public mai versatilă, flexibilă și eficientă.

Eficiența energetică a luminilor stradale LED

LED-urile sunt eficiente din punct de vedere energetic, deoarece emit foarte puțină căldură, deci necesită mult mai puțină energie pentru a emite aceeași cantitate de lumină ca echivalentele lor convenționale. În comparație, becurile incandescente eliberează 90% din energie sub formă de căldură, iar luminile fluorescente eliberează aproximativ 80% din energie sub formă de căldură. Luminile LED sunt cu 50% până la 70% mai eficiente din punct de vedere energetic decât tehnologiile tradiționale de iluminat.

Mai puține emisii

Unul dintre avantajele luminilor stradale cu LED este consumul mai mic de energie: aparatele de iluminat  stradale cu LED generează mai puține emisii de carbon decât echivalentele lor convenționale.

Durată de viață mai lungă

Un alt beneficiu al luminilor stradale cu LED este durata de viață mai lungă: produsele de iluminat cu LED au o durată de viață mai mare decât luminile convenționale. De exemplu, aparatele de iluminat cu LED-uri pot dura de trei până la cinci ori mai mult decât lămpile fluorescente și de 30 de ori mai mult decât cele cu incandescență.

Redare ridicată a culorilor

Redarea înaltă a culorilor este aproape de lumina naturală și prezintă culorile mai realiste. Acest lucru ajută șoferii și pietonii să identifice mai bine obiectele pe timp de noapte, îmbunătățind siguranța în trafic și condițiile rutiere.

Pornire rapidă

Luminile LED durează doar zeci de nanosecunde pentru a porni, nu există timp de așteptare pentru a reporni și pot funcționa normal într-o stare continuă de pornire/oprire.

Iluminarea stradală facilitează navigarea mai sigură și promovează un sentiment de securitate oamenilor care lucrează și locuiesc în zonă. Aici discutăm despre cele șase aspecte pe care ar trebui să le știți despre stâlpii de iluminat stradal înainte de a le înlocui sau a le instala.

  1. Înălțimea stâlpului

Stâlpul de iluminat stradal trebuie să aibă înălțimea corectă, astfel încât să asigure densitatea adecvată de iluminare. În cele mai multe cazuri, înălțimile stâlpilor străzii variază de la 6 la 12 metri.

  1. Consistența luminii și intervalele de instalare

Luminile stradale sunt menite să lumineze drumul pentru pietoni, bicicliști și șoferi. Cu toate acestea, dacă o zonă este bine iluminată, iar zona adiacentă este intunecata, se creează loc pentru accidente, deoarece ochii trebuie să se adapteze. Luminile stradale trebuie amplasate la intervale constante.

  1. Mediul în care sunt instalate

Va trebui să acordați atenție zonei în care sunt instalați stâlpii de iluminat stradal. De exemplu, într-o regiune de coastă, polii sunt susceptibili la coroziune din cauza apei sărate. S-ar putea, așadar, să aveți nevoie de stâlpi și aparate de iluminat cu un grad ridicat de protecție la coroziune salină.

  1. Distribuția luminii

Deși o stradă ar putea fi iluminată corespunzător, conform standardului SR13201 din 2015/2016, există factori precum copacii sau clădirile înalte care ar putea crea zone întunecate. Acest lucru depășește obiectivul de a instala luminile stradale. Este vital să țineți cont de astfel de caracteristici atunci când proiectați modul de amplasare a luminilor stradale.

  1. Stâlpi de iluminat stradal pentru estetică

Cele mai multe spații ale orașului de astăzi sunt definite de calitatea iluminatului decorativ și a stâlpilor de iluminat public. În trecutul recent, am văzut apariția stâlpilor de iluminat decorativi care sunt utilizați pentru a evidenția elementele estetice, cum ar fi statui, grădini și fântâni. Acest concept de iluminat stradal are un farmec incitant și poate transforma din punct de vedere estetic un spațiu al orașului, altfel plictisitor.

  1. Întreținerea iluminatului stradal

Un iluminat stradal LED standard functioneaza aproximativ de la 10 pana la 12 ore pe zi, iar durata de viață a aparatelor de iluminat cu LEDuri este de aproximativ 100.000 de ore de funcționare. Ca atare, este vital să înlocuim aparatele de iluminat echipate cu surse de iluminat convenționale cu aparate de iluminat cu sursă de lumină LED pentru o iluminare mai eficientă. De asemenea, stalpii folosiți trebuie să fie dimensionați confor aparatului de iluminat montat pe acesta.

Parteneri consacrați

STRAKE

GEWISS

PHILIPS

THORN

Sistem de telegestiune și monitorizare pentru Iluminatul stradal

Corpul stradal Olimp de la Starke completează oferta pentru iluminat stradal. Noua gamă a fost proiectată să ofere performanţe de iluminare mai bune, să simplifice instalarea şi întreţinerea dispozitivelor de iluminat şi să promoveze o economie maximă de energie. OLIMP este soluţia ideală pentru toate tipurile de iluminat stradal, la intersecţii, zone exterioare ample şi parcări, atât pentru instalaţii noi, cât şi pentru cele deja existente.

Una dintre soluțiile disponibile pentru a ne putea îmbunătăți viața și în același timp să păstrăm și să prezervăm mediul înconjurător o reprezintă adoptarea inteligentă a sistemelor de gestionare a luminii pe drumurile și pe străzile publice, prin instalarea corpurilor de iluminat stradale de la Starke cu telegestiune.

Gama STREET [O3] Sistem de iluminat stradal cu LED

Aducem în prim-plan calitatea iluminatului, creând sisteme de iluminare concepute pentru toate spațiile și mediile. Soluțiile de iluminat Gewiss se caracterizează prin experiența noastră vastă în sectorul iluminatului, cele mai avansate tehnologii LED de pe piață și cea mari rafinată expresie a designului italian. Amestecul perfect de calitate, frumusețe, eficiență și economie de energie.

Street [O3] este o linie inovatoare de produse de iluminat stradal, pentru iluminarea drumurilor publice şi private, a zonelor exterioare mari şi a parcărilor auto. Elementele LED modulare şi varietatea de componentelor optice oferă diferite niveluri de iluminare, pentru a satisface fiecare necesitate de proiectare. Tehnologia [O3] Optical Output Optimize oferă o excelentă versatilitate şi garantează rezultate de înaltă performanţă ale corpurilor de iluminat.

Redefinește standardul în iluminatul stradal

Luma gen2 este următoarea generație de aparate de iluminat cu LED din familia Luma, optimizată complet pentru a deveni partenerul dumneavoastră pe termen lung în materie de iluminat și inovare. În timp ce păstrează caracteristicile distinctive de design ale primei generații, Luma gen2 vă oferă beneficiile celor mai noi tehnologii datorită arhitecturii sale System Ready, pregătite pentru viitor și utilizării platformei optice și LED Ledgine optimizate, asigurând cea mai bună performanță de iluminat din categorie pentru o gamă largă de aplicații. Oferă de asemenea o mentenanță îmbunătățită. Instalarea a devenit, de asemenea, mai ușoară și mai rapidă. Datorită etichetei de service(Service Tag), aveți acces la toată documentația relevantă la fața locului. În plus, sistemul de conectare a cablului a fost reproiectat iar accesul la componentele aparatajului este ușor datorită accesului fără unelte prin partea superioară.

Luma gen2 oferă, de asemenea, toate opțiunile de conectivitate și de reglare a intensității luminoase disponibile în prezent și, datorită compatibilității System Ready, este posibilă asocierea cu sisteme de administrare a iluminatului, precum Interact City, sau cu inovațiile existente și viitoare în materie de senzori. Luma gen2 a fost dezvoltat să optimizeze și să simplifice întreținerea și reparația cu piese de schimb datorită noului modul GearFlex de tip “plug & play”, care conține toate componentele electrice într-o cutie ușor de manipulat și de accesat, în interiorul carcasei.

În calitate de companie conștientă de impactul luminii asupra mediului și biodiversității, am echipat Luma gen2 și cu sisteme optice de iluminat dedicate (denumite rețete de lumină) care contribuie la menținerea ecosistemelor optime pentru lilieci și/sau la păstrarea unui cer nocturn întunecat (prin controlul poluării luminoase).

O soluție de iluminat controlat

Concentrarea riguroasă a celor de la Thorn asupra nevoilor de funcționalitate și a rentabilității investiției a condus la un aparat de iluminat LED ușor de înțeles și de întreținut, care oferă performanță și durabilitate, datorită calității sale înalte a aluminiului.

Avantajele

iluminatului public stradal

Crește gradul de securitate și siguranță publică

Consum redus
de energie

Durată de viață ridicată

Costuri de întreținere reduse

De ce TOBIMAR pentru iluminat public stradal?

  • Echipamente moderne
  • Dispunem de certificat ANRE.
  • Promptitudine
  • Profesionalism

Serviciul de iluminat public face parte din sfera serviciilor comunitare de utilități publice și cuprinde totalitatea acțiunilor și activităților de utilitate publică și de interes economic și social general desfășurate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, sub conducerea, coordonarea și responsabilitatea autorităților administrației publice locale, în scopul asigurării iluminatului public.

Acesta cuprinde iluminatul rutier, pietonal, arhitectural și ornamental al comunelor, orașelor și municipiilor.

  • Iluminatul stradal-rutier:
    – iluminatul căilor de circulaţie rutieră;
    – iluminatul trotuarelor și a zonelor adiacente căilor de circulație
    – iluminatul din parcări;
    – iluminatul din parcurile;
    – iluminatul podurilor, al trecerilor de pietoni, pasajelor şi pasarelelor;
    – iluminatul public al stadioanelor, al bazelor şi complexurilor sportive;
    – iluminatul public exterior al tuturor clădirilor şi instituţiilor publice
  • Iluminatul stradal-pietonal;
  • Iluminatul arhitectural;
  • Iluminatul ornamental;
  • Iluminatul ornamental-festiv.

proiecte

Cu noi toate proiectele tale

DEVIN REALITATE!

Tu ne spui ce dorești, noi transpunem în realitate.