Soluția tobimar

Iluminat Industrial

Iluminatul industrial este o tendință de design care celebrează estetica simplă și robustă a fabricilor vechi și a spațiilor industriale.

Warehouse workers consulting each other in large factory storage area. Male employee sharing his idea to his coworker about increasing productivity of distribution to the market.

Pentru ce este folosit iluminatul industrial?

Joacă un rol important în reducerea accidentelor. Iluminatul industrial adecvat contribuie la o vedere mai clară pentru angajați și îi ajută să recunoască poziția oamenii și viteza obiectelor în mișcare, putând evita accidentele sau rănirea personalului.

Iluminat cu LED industrial

Reduceți problemele de sănătate

Îmbunătățirea experienței vizuale

Reduceți riscul de accidente

Crește productivitatea

Îmbunătățiți mediul de lucru

Iluminat cu LED industrial

Cel mai avantajos factor este durata lor lungă de viață, care poate dura până la 100.000 de ore. Cu corpuri de iluminat proiectate corespunzător, LED-urile pot funcționa bine în toate mediile de temperatură și sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât sursele de lumină convenționale.

Iluminatul industrial are diferențe semnificative față de iluminatul locuintelor sau a spatiilor de birouri. Corpurile de iluminat industrial au o putere mai mare, o dimensiune mai mare și o calitate mai durabilă. În plus, iluminatul industrial este aplicat în depozite, garaje, fabrici și în alte locuri care prezintă riscuri de rănire și accident. În general, există un număr mare de angajați care lucrează în aceste locuri. Siguranța și productivitatea lor sunt strâns legate de iluminatul industrial. Cu toate acestea, mulți oameni ignoră importanța iluminatului industrial adecvat. Iluminarea slabă este negativă pentru performanța de lucru, provocând dureri de cap, erori sau chiar accidente la locul de muncă. Pentru a crește gradul de conștientizare a importanței iluminatului industrial adecvat, am dori să introducem 5 beneficii principale ale acestuia. Beneficiile unui iluminat industrial adecvat includ îmbunătățirea experienței vizuale, reducerea accidentelor, îmbunătățirea mediului de lucru, scăderea problemelor de sănătate și creșterea productivității.

Îmbunătățirea experienței vizuale

Există diverse sarcini și particularități în domeniul industrial. Mașini grele, inspecție precisă, expedierea și primirea mărfurilor, ambalarea acestora și alte sarcini, sunt toate incluse în domeniul industrial. Iluminatul industrial adecvat acoperă cerințele tuturor sarcinilor și particularităților și apoi îmbunătățește experiența vizuală. Nu există nicio îndoială că vizibilitatea este principala cerință pentru iluminatul industrial. Lucrătorii au nevoie de iluminare adecvată pentru a-și îndeplini sarcinile. Desigur, o calitate mai bună a luminii îmbunătățește și experiența vizuală. CRI (Color Rendering Index) se referă la capacitatea de a reflecta adevărata culoare a produsului. Cu cât indicele de redare a culorilor este mai aproape de 100, cu atât vor apărea mai naturale culorile articolului. Iluminatul industrial cu CRI peste 70 este potrivit pentru a arăta adevăratele culori ale obiectelor. 

Reduceți riscul de accidente

Încărcarea, expedierea, operarea utilajelor și alte sarcini grele incluse în șantierele industriale pot provoca accidente. Accidentele apar adesea din cauza vizibilitatii slabe sau a iluminarii excesive. Iluminatul industrial adecvat este compus din iluminare suficientă și iluminare de bună calitate. Acesta joacă un rol important în reducerea accidentelor. 

Îmbunătățiți mediul de lucru

Iluminatul industrial adecvat adaugă valoare mediului de lucru. Iluminatul conform Standardului 12464 poate să ofere un sentiment mai pozitiv angajatilor. Mediul de lucru ar trebui să fie curat și confortabil. Un mediu de lucru curat și luminos, cu iluminare industrială adecvată, arată respect față de angajati și îi motivează să muncească. Prin urmare, îmbunătățirea mediului de lucru este benefică pentru creșterea productivității. Lumina albă rece – 5000K este ideală pentru mediul de lucru industrial.

Reduceți problemele de sănătate

Ambele cazuri, respectiv iluminarea scăzută și excesivă vor cauza probleme de sănătate. Angajatii suferă de oboseală oculară în condiții de iluminare scăzută. De asemenea, lumina prea puternică poate provoca oboseală vizuală și afectarea vederii. În plus, lumina puternică poate provoca anxietate, lipsă de concentrare și alte disconfort psihologic. Iluminarea necorespunzătoare cu pâlpâire poate avea ca rezultat efect stroboscopic. Efectul stroboscopic este periculos pentru angajatii care operează mașinile în mediul industrial.

Parteneri consacrați

STRAKE

PHILIPS

GEWISS

THORN

Lumina perfectă în mediul tău de lucru cu corpul highbay LED Starke!

Dacă eşti în căutare de soluții pentru iluminat eficiente și puternice pentru spațiile tale comerciale sau industriale, acest corp de iluminat este alegerea perfectă pentru tine! Fie că ești proprietar de depozit, fabrică sau magazin, corpul highbay LED Starke de culoare gri, cu o putere de 100W, va transforma orice spațiu într-un mediu luminos și plăcut.

Unul dintre aspectele esențiale ale acestui produs este lumina neutră de 4000K, care asigură un echilibru perfect între luminozitate și confort vizual. Această caracteristică face corpul highbay LED Starke potrivit pentru diferite activități, de la sarcini precise în fabrici până la crearea unei atmosfere plăcute în spațiile comerciale.

Cu o putere impresionantă de 9000lm, corpul highbay LED Starke luminează cu ușurință chiar și cele mai întunecate colțuri ale spațiului tău, eliminând orice umbre nedorite. Acest aspect deosebit al produsului garantează un nivel optim de vizibilitate, contribuind astfel la o productivitate crescută în mediile de lucru și la o experiență plăcută pentru clienți în spațiile comerciale.

Un alt factor esențial de luat în considerare la alegerea unui corp de iluminat pentru spațiul tău este protecția împotriva prafului și a apei. Cu clasificarea de protecție IP65, corpul highbay LED Starke se dovedește a fi un aliat de încredere în fața condițiilor de mediu nefavorabile. Indiferent de vreme sau de condițiile de lucru din spațiul tău, acest corp de iluminat va funcționa în continuare la performanțe optime.

Datorită designului său ergonomic și practic, instalarea corpului highbay LED Starke este o sarcină simplă și rapidă. Beneficiezi de un produs cu un nivel ridicat de durabilitate și eficiență energetică, ceea ce înseamnă că vei avea un iluminat de calitate, cu costuri reduse de întreținere și consum redus de energie.

În concluzie, corpul highbay LED Starke reprezintă soluția ideală pentru iluminatul profesionist în mediile comerciale și industriale. Cu caracteristici impresionante precum lumina neutră de 4000K, puterea de 100W, luminozitatea de 9000lm, protecția IP65 și eficiența energetică, acest produs este alegerea evidentă pentru îmbunătățirea iluminatului în spațiile tale.

Iluminat adaptabil pentru înălțimi mari, care oferă
eficiență ridicată și opțiuni de conectivitate
pentru sisteme de iluminat și aplicații de software

Prin intermediul celei de a treia generații de aparate de iluminat pentru tavane înalte(înălțimi mari), GentleSpace, continuăm să aducem inovații pe piață, oferind soluții de iluminat adaptabile pentru înălțimi mari și zone industriale. GentleSpace gen3 oferă o gamă largă de opțiuni în materie de sisteme optice și unghiuri de distribuție luminoasă (de la foarte îngust la larg), o selecție de posibilități de montaj și materiale de acoperire și o varietate de pachete de fluxuri luminoase.

Aceasta înseamnă că GentleSpace gen3 vă poate ajuta cu ușurință să creați o soluție de iluminat ideală și personalizată pentru aproape orice aplicație de tavan înalt și/sau industrială. De asemenea, pot fi aduse modificări în cerințele aplicațiilor (cum ar fi modificări ulterioare ale aranjamentelor existente) datorită sistemelor sale optice flexibile, care pot fi reglate cu ușurință chiar și după instalare. 

În plus, GentleSpace gen3 oferă, de asemenea, opțiunea de conectivitate avansată și este pregătit de conectare la sistemele bazate pe IoT și la aplicațiile software precum Interact Industry. În general, dacă sunteți în căutarea unei soluții fiabile și cu cerințe minime de întreținere sau a unei soluții care poate să fie adaptată și controlată după instalare, GentleSpace gen3 este soluția ideală pentru aplicația Dumneavoastră.

GEWISS oferă o gamă variată de corpuri de iluminat,
atât pentru spații industriale cât și comerciale, în versiuni LED
sau convenționale, acoperind cele mai exigențe cerințe

Smart [3] este noua gamă de corpuri de iluminat etanșe cu LED care vine în completarea liniei Smart. Ideale și în cazul instalării în spații limitate din punctul de vedere al înălțimii (înălțime mai mică de 4 metri), acestea sunt integral concepute, dezvoltate și produse în
Italia. Acestea se disting prin designul elegant care evidențiază caracteristicile particulare ale noilor tehnologii cu LED, prin consumul extrem de redus de energie al acestora, prin rezistența lor mare la impact și prin posibilitatea de instalare rapidă și facilă.

Clemele de prindere cu montare pe distanțe variabile garantează întoarcerea punct cu punct la
tavanul tradițional, utilizând aceleași elemente de fixare, respectiv aranjarea perfectă pe tavan doar prin intermediul găurilor, fără a fi nevoie ca produsul să fie însoțit de accesorii speciale.

Smart[3], mulțumită clasificării IP în categoriile IP66 / IP69 sunt rezistente la penetrarea unor jeturi de presiune și temperatură înaltă (de exemplu, în timpul spălării cu presiune).

Aquaforce, un corp de iluminat flexibil, de înaltă performanță,
IP66 și rezistent la impact pentru zone dificile

Rezistent la apă, praf, murdărie și impact: Acest corp de iluminat robust este rezistent, avand un grad ridicat de IP66 și IK08. Un design inteligent cu margini de picurare care evită depunerea prafului și murdăriei pe suprafața de ieșire a luminii

Distribuție inteligentă a luminii: Disponibil cu o gamă de distribuții de lumină, cu niveluri ridicate de iluminare din numărul minim de corpuri de iluminat. Tehnologia de ultimă oră de transmisie a luminii cu prisme de refracție oferă lumină lină, fără margini ascuțite

Montare simplă: simplu de instalat, utilizat și întreținut. Glisoarele lungi de montare facilitează o instalare, în timp ce mecanismul nostru unic EasyClick permite o montare simplă, prin închidere și sunt disponibile șapte posibilități diferite de cablare.

Avantajele

Iluminatului industrial

Costuri reduse de mentenanță

Consum redus
de energie

Instalare 100% sigură, ușoară și rapidă

Lumina puternică, apropiată de lumina naturală a zilei

Crește productivitatea

Toate eforturile sunt îndreptate spre creșterea productivității în mediile industriale. Cercetarile ne arată că iluminatul industrial adecvat ar putea crește productivitatea cu aproximativ 10 până la 20%.

Iluminatul industrial este important pentru experiența vizuală, sănătatea anagajaților, siguranța și productivitatea acestora. Deși costul inițial al iluminatului industrial este ridicat, se obțin mai multe profituri prin iluminarea industrială adecvată datorită productivității crescute. 

Contactați-ne pentru o ofertă personalizată!

proiecte

Cu noi toate proiectele tale

DEVIN REALITATE!

Tu ne spui ce dorești, noi transpunem în realitate.