Soluția tobimar

ILUMINAT BIROURI

Culoarea respectiv temperatura de culoare a luminii din cadrul biroului dumneavoastră joacă un rol vital în sănătatea și productivitatea echipei dumneavoastră. În general, luminile calde (2700K-3000K) sunt mai bune pentru relaxar, în timp ce luminile reci sau albe reci (5000K-6500K) sunt mai bune pentru trezire, lucru și concentrare.

modern office interior

Spațiile mari deschise iluminate artificial ar trebui să arate naturale și să fie luminoase. Aceasta înseamnă că tavanele și pereții ar trebui să fie iluminați puternic și uniform pentru a face ca spațiul să se simtă mai mare.

Iluminarea biroului ajută la crearea unui loc de muncă mai plăcut, care poate avea un impact asupra bunăstării angajaților și, în cele din urmă, asupra productivității. 
Iluminatul biroului ar trebui să permită angajatului să vadă ceea ce face – clar, rapid și precis. Uneori, suprailuminarea este responsabilă și durerile de cap ale angajaților.

Cunoașteți senzația de ochi obosiți după o zi lungă (de muncă) la computer? Prin urmare, este foarte important să aveți un loc de muncă bine echipat. Un factor important în această poveste este (lipsa) luminii. Lumina din cadrul biroului sau al locului de muncă ne afectează capacitatea de concentrare, sănătatea fiziologică și chiar comportamentul nostru.

Îmbunătățește experiența vizuală;
Influențează starea de sănătate;

Îmbunătățește capacitatea de memorare;
Conferă un aspectul plăcut biroului;

Stimulează productivitatea;

Previne oboseala și disconfortul vizual.

Care este importanta iluminatului biroului?

Iluminatul biroului este important deoarece afectează productivitatea, starea de spirit și sănătatea angajaților. Iluminarea slabă poate provoca oboseală și dureri de cap, ceea ce poate duce la scăderea productivității și a moralului. Iluminatul bun al biroului ajută la crearea unui mediu de lucru confortabil și primitor, care, la rândul său, poate crește productivitatea angajaților. Nivelurile adecvate de iluminare pot ajuta, de asemenea, la reducerea accidentelor și erorilor, la îmbunătățirea vizibilității și vigilenței și la susținerea unui ritm circadian sănătos. Iluminarea poate avea un efect semnificativ asupra sistemului circadian uman.

Integrarea iluminatului ambiental

Luminile reciLuminile calde
5000K – 6500K2700K – 4000K
Oferă o iluminare puternică și uniformă care ajută stimularea atenției. Ideale pentru activități care necesită concentrare.Ideale pentru a crea o atmosferă mai prietenoasă. Sunt potrivite pentru spații în care se desfășoară activități mai relaxante: precum întâlnirile.

O temperatură de culoare rece, de până la 6500K, crește nivelul de concentrare a membilor echipei, dar acest tip de iluminat nu este recomandat a se folosi pentru un timp îndelungat pentru că tinde să devină obositor pentru ochi.

Pentru activitățile uzuale, care nu necesită un grad de concentrare ridicat, se recomandă utilizarea unei temperaturi de culoare neutră, de până la 4000K. Astfel, se poate lucra ore în șir, fără a exista vreun deranj datorat luminii prea puternice.

Atunci când alegeți corpuri de iluminat pentru birou, există câțiva factori importanți care ar trebui luați în considerare:

  • Destinația locului/spațiului care urmează sa fie iluminat;
  • Nivelul de iluminare și temperatura de culoare;
  • Eficiență energetică.

Pentru a îmbunătăți iluminatul spașiilor de lucru, puteți lua în considerare:

  • Utilizarea iluminatului natural;
  • Integrarea iluminatului ambiental.

Parteneri consacrați

STRAKE

PHILIPS

ZUMTOBEL

GEWISS

Starke este brandul românesc de încredere pe care te
poți baza pentru toate nevoile tale de iluminat

În anul 2010, pe piața iluminatului a apărut un brand românesc ce a reușit să impresioneze prin inovație, calitate și profesionalism. Starke, creat de specialiștii de la Tobimar S.R.L, a devenit o prezență remarcabilă în industrie, atrăgând admirație și încredere prin produsele sale de înaltă calitate și soluții inovatoare.

Starke este rezultatul multor ani de cercetare, seriozitate și investiție. Echipa Tobimar S.R.L a reușit să construiască un brand puternic, cu o reputație excelentă, care s-a impus pe piața iluminatului atât în România, cât și în afara granițelor. Ideile inovatoare au stat la baza dezvoltării gamei variate de produse, care au satisfăcut și chiar depășit așteptările clienților.

Iluminarea este un aspect esențial în viața noastră de zi cu zi. Ne afectează starea de spirit, confortul și productivitatea, iar alegerea corectă a produselor de iluminat poate face o diferență semnificativă. Aici intervine Starke, un brand de încredere și inovator în industria iluminatului. Cu o gamă variată de produse, inclusiv becuri LED, aparataj, corpuri de iluminat și multe altele, Starke este partenerul tău ideal în căutarea iluminatului perfect.

Sisteme de iluminat conectate pentru birouri și
clădiri de birouri de la Philips

Când vine vorba de iluminarea spațiilor de birouri cu aparate de iluminat LED, companiile sunt dispuse să investească în durabilitate, cu condiția să obțină o rambursare a investiției lor. În același timp, sistemul trebuie să respecte normele de iluminat pentru birouri pentru a asigura un mediu de lucru confortabil. Philips PowerBalance Gen2 este aparatul nostru de iluminat LED cel mai eficient din punct de vedere energetic, compatibil cu cerintele pentru birouri. Eficacitate de ultimă generație (la CRI />90), caracteristicile de actualizare, durata de viață lungă, reparabilitatea și designul pentru reciclare fac din PowerBalance Gen2 o adevărată „alegere ecologică”.

O opțiune care oferă, de asemenea, costuri operaționale semnificativ mai mici pentru a asigura o rambursare atractivă, care răspunde nevoilor întreprinderilor și ale pieței de specificații. Arhitectura Gen2 din cea mai recentă gamă PowerBalance ne-a permis să creăm o gamă de aparate de iluminat modulare și semi-modulare extrem de versatile. 

Aceste aparate de iluminat LED pot fi montate cu ușurință în tavane cu o bară în T expusă sau cu bară în T ascunsă, precum și pe plafoane din ipsos și tavane bandraster. PowerBalance este o soluție cu specificații superioare de iluminare combinate cu cea mai bună conectivitate din clasă folosind Interact Pro – toate cu o abordare durabilă a iluminatului de înaltă performanță pentru birouri.

Performanță și confort vizual cu Zumtobel

Arhitectura și lumina flexibilă îmbunătățesc comunicarea și motivația și îmbunătățesc calitatea muncii și a petrecerii timpului la birou.

Corpurile de iluminat Zumtobel au o structură lenticulară de înaltă calitate pentru un aspect mai uniform, iar sectiunile laterale difuze sunt ideale pentru o iluminare ambientală plăcută.

Competența în iluminat provine din mulți ani de experiență și expertiză tehnologică extinsă, la care adaugă Zumtobel cunoștințe de iluminat solide din punct de vedere științific.

De asemenea, tehnologia inovatoare și sistemele de control pot fi utilizate pentru a reduce costurile de energie și de întreținere.
Acesta este modul în care Zumtobel optimizează calitatea luminii și eficiența energetică.

Performance in Lighting

Spațiile de lucru actuale necesită noi direcții de configurare. Plasând oamenii în centrul proiectului, analizăm sistemele și soluțiile de iluminat pentru a crea zone de lucru eficiente, confortabile și funcționale.

Săli de așteptare, săli de ședință și spații de lucru: iluminatul în birouri trebuie să stimuleze dinamismul și concentrarea și să ofere soluții foarte eficiente, esențiale pentru stimularea creativității și îmbunătățirea performanțelor echipei.

Avantajele

iluminatului biroului

Acoperire uniformă

Eficientă energetică

Durată de viață îndelungată

Concentrare și randament sporit

Tipuri de lumini utilizate în birouri

Cel mai bun iluminat de birou pentru un birou este o combinație de lumină naturală și artificială. Lumina naturală este cea mai bună pentru îmbunătățirea stării de spirit și concentrarea și ar trebui maximizată prin utilizarea ferestrelor și a altor surse de lumină naturală. Lumina artificială ar trebui utilizată pentru a completa lumina naturală și ar trebui să fie reglabilă pentru a se potrivi diferitelor sarcini și activități.

Lumina naturala: Lumina naturala este una dintre cele mai bune surse de iluminat pentru birouri. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea productivității și la crearea unei atmosfere mai plăcute.

Lumini LED: Iluminatul LED devine din ce în ce mai popular în birouri datorită eficienței energetice, duratei de viață lungi și versatilității. Luminile LED pot fi folosite pentru a ilumina birourile și stațiile de lucru acestea avân un grad de iluminare ridicat, fără a crea efectul de orbire.

proiecte

Cu noi toate proiectele tale

DEVIN REALITATE!

Tu ne spui ce dorești, noi transpunem în realitate.